Ministerele de resort ale Ucrainei și Moldovei au convenit asupra pregătirii până la 1 octombrie 2016 a unei solicitări comune la adresa Comisiei Europene privind includerea în rețeaua TEN-T a drumurilor și podurilor între ambele țări.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al Ministerului Infrastructurii al Ucrainei, această decizie a fost luată pentru a beneficia de finanțare din partea Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, precum și de granturi din partea Uniunii Europene, semnând un protocol la finalul unei ședințe a grupelor de lucru, susținute la Chișinău.

Potrivit Protocolului, de asemenea, până la 1 octombrie, Moldova și Ucraina vor opera modificări la Acordul privind comunicația internațională auto din 20 martie 1993, pentru liberalizarea transportului și anularea autorizațiilor de tranzit între cele două țări.

De asemenea se va semna Acordul privind serviciile aeriene între ambele țări pentru liberalizare în condițiile Acordului „Cer deschis” între Moldova și Uniunea Europeană care prevede sporirea numărului de frecvențe pentru transportatorii aerieni ucraineni.