Reprezentanta Partidului ”Șor”, Evghenia Guțul, suspectată de poliție pentru coruperea alegătorilor, este liberă să candideze duminică și la cel de-al doilea tur de scrutin pentru funcția de bașkan al Găgăuziei. Anunțul a fost făcut de șefa autorității electorale de la Comrat, care a constatat lipsa probelor de finanțare ilegală a campaniei.

Faptul că Evghenia Guțul are liber să candideze este demonstrat și de faptul că azi-dimineață, în regiunea autonomă, a început tipărirea buletinelor de vot pentru scrutinul de duminică, acolo unde figurează candidatul Partidului ”Șor” și cel al Partidului Socialiștilor, Grigori Uzun.

Președinta Comisiei electorale de la Comrat, Iana Covalenco, a declarat că legislația electorală locală permite unui candidat să doneze în campanie până la șase salarii medii și nu doar unul, așa cum este prevăzut de Codul Electoral al Republicii Moldova. Șefa autorității electorale din regiune a confirmat că sesizarea Poliției Naționale despre perchezițiile organizate a fost transmisă CEC-ului de la Comrat, însă ca o notă informativă în care nu erau prezentate unele probe.

Amintim, în data de 7 mai, la sediul Partidului ”Șor” din Găgăuzia, dar și în alte locații au avut loc mai multe percheziții într-o cauză privind finanțarea ilegală a campaniei candidatei Evghenia Guțul. De asemenea, structurile de drept au publicat și unele interceptări care ar demonstra coruperea alegătorilor.

sursa