Duel electoral. Lupu la distanță mică de Maia Sandu

116

Chiar dacă Maia Sandu a devenit candidatul unic la alegerile prezidențiale, aceasta nu s-a detasat cu mult de candidatul PD Marian Lupu. Cel puțin așa arată rezultatele ultimului sondaj de opinie prezentat astăzi de compania Intellect Group.

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, cele mai multe voturi le-ar acumula candidatul socialist Igor Dodon care ar obține 31% din sufragii. Pentru Maia Sandu ar vota mai puțin de 15 % din cetățenii cu drept de vot, iar candidatul PD Marian Lupu ar câștiga 14 % din voturi.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-16 octombrie, adică parțial după ce Maia Sandu a fost desemnată candidat unic și în perioada când se anunțase deja că va fi desemnată. Totuși, ratingul liderului PAS a crescut nesemnificativ, cu doar 3%.

Pe de altă parte, Marian Lupu este singurul candidat care înregistrează o creștere continuă în sondajele realizate în ultimele luni, când era cotat cu 9-10%.

Totodată, respondenții au fost întrebați cine cred ei că va învinge la alegerile prezidențiale. 35% l-au nominalizat pe Igor Dodon, 16% – Marian Lupu și doar 8% cred că va câștiga Maia Sandu.