Declarații în acest sens au fost făcute astăzi în cadrul unei conferințe de presă la primăria capitalei. Astfel, politicienii și activiștii civici fac apel către chișinăuieni să se implice activ în procesul de colectare a semnăturilor privind demararea referendumului de demitere a primarului.

„Astăzi se împlinește un an de când Dorin Chirtoacă a fost reales în funcția de primar al Chișinăului și legea ne permite să-l notificăm despre faptul că în scurt timp va avea loc ședința de constituire a grupului de inițiativă privind organizarea referendumului de demitere a primarului general. Avem această notificare, semnată de consilieri municipali și activiști civici, și vom merge să o înregistrăm și să o lăsăm în oficiul primarului, pentru că așa prevede legea”, a spus membrul societății civile Victor Chironda.

Totodată, acesta a făcut un apel către chișinăuieni să-și lase datele de contact pe formularul de pe site-ul www.referendumchisinau.wordpress.com și să se informeze despre procesul inițiat de consilierii din CMC și activiștii civici.