Dodon îl vrea pe Năstase în turul 2 şi crede că cetăţenii ar trebui să aleagă între cei care au protestat pe frig şi ploaie

68

Igor Dodon vrea ca în turul 2 al alegerilor să concureze cu Andrei Năstase, candidatul Platformei DA la prezidenţiale. El crede că cetăţenii ar trebui să aleagă între 2 lideri de opoziţie care au luptat împreună “pe frig şi ploaie”.

„Dacă va fi și turul II, aș prefera să ies în confruntare cu Andrei Năstase. Așa e bine pentru cetățeni, să poată să aleagă dintre doi lideri ai opoziției, care au luptat împotriva guvernării oligarhice, uneori umăr la umăr au protestat pe frig și ploaie. Chiar dacă am avut și avem viziuni ideologice diferite, îl consider pe Andrei drept partener de luptă anti-oligarhică”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Candidatul socialiştilor îl îndeamnă pe Năstase să nu cedeze în favoarea Maiei Sandu.

„Este o mare nedreptate și va fi un mare neadevăr dacă el va fi forțat, „democratic”, să cedeze în fața unei carieriste, care a slujit în toate guvernele din 2008 pînă în 2015. În timp ce Andrei protesta, Maia își admira unghiile la ședințele de Guvern” , susține Dodon.

Şi chiar dacă candidatul comun ar ajunge Maia Sandu, Dodon este sceptic că cei din Platforma DA ar vota-o. „Vreau să văd cum adepții PDA vor accepta să voteze pentru o membră a Guvernelor oligarhice și hoațe Filat – Leancă – Gaburici”, a concluzionat Dodon.