CEC regretă neregulile de la alegerile din diasporă

140

Comisia Electorală Centrală regretă situaţia creată la alegerile de peste hotare unde mii de moldoveni nu au reuşit să voteze din cauza lipsei biletinelor de vot. Preşedinta CEC Alina Rusu susţine că ceea ce s-a întâmplat e o lecţie pentru autorităţi.

„Înțelegm perfect nemulțumirea cetățenilor care nu au reușit să voteze. Regretăm situația creată. Ceea ce s-a întâmplat azi e o lecție pentru noi”, a declarat Alina Rusu.

Ea a mai menţionat că după ce autoritatea electorală va vface totalurile scrutinului, va veni cu soluţii pentru a îmbunătăţi cadrul legislativ astfel încât să nu mai fie admise asemenea situaţii în viitor. Totodată, autorităţile au dat vina pe faptul că cei din diasporă nu s-a înregistrat în prealabil pe site-ul CEC, fapt ce ar fi putu oferi un tablou mai clar privind situaţia în diasporă.

La scrutinul de duminică, mii de oameni din mai multe oraşe au stat ore în şir în rânduri interminabile pentru ca să voteze. Mulţi dintre ei nu au mai reuşit să o facă întrucât secţiile de votare s-au închis înainte de vreme pentru că buletinele de vot s-au epuizat. Acest lucru a stârnit nemulţumirea oamenilor care nu au reuşit să aleagă, iar în mai multe oraşe, oamenii au protestat şi au scris contestaţii. Maia Sandu a cerut ieri demisia conducerii CEC şi a Ministerului de Externe pentru proasta organizare a alegerilor de peste hotare.