Bărbatul care l-ar fi împuşcat pe un fost consilier din Comrat, trimis pe banca acuzaţilor

54

Bărbatul care în vara acestui an l-a împuşcat pe un fost consilier din Comrat va compărea pe banca acuzaţilor. Procurorii au finalizat urmărirea penală pe numele acestuia şi a trimis cauza penală în instanţă pentru examinare. El este învinuit de omor intenţionat, precum şi de fabricarea, păstrarea şi purtarea ilegală a armei.

Potrivit procurorilor, cazul a avut loc la începutul lunii iunie, chiar în centrul oraşului Comrat. Fiind în relaţii ostile cu pătimitul, inculpatul a efectuat două împuşcături în direcţia acestuia dintr-o armă de foc, rănindu-l grav în regiunea capului şi a abdomenului. În urma leziunilor grave, victima a fost transportată la spital şi internată în secţia de chirurgie unde a fost operată, însă din cauza complicaţiilor survenite, a decedat, peste trei luni la spital.

În cursul urmăririi penale, procurorii au stabilit că inculpatul a acţionat intenţionat în scopul lipsirii de viaţă a victimei, iar ca armă a folosit o puşcă de vînătoare cu ţeavă lisă dublă de modelul „ИЖ-54” calibrul 12, pe care a fabricat-o ilegal, refăcând-o artizanal.

Inculpatul, în vârstă de 29 de ani, se află în arest, iar dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, riscă pînă la 20 de ani închisoare.