Astăzi este ultima zi când concurenții electorali își pot convinge electoratul să-i voteze

61

Ultima zi când concurenții electorali își pot convinge electoratul să-i voteze. Comisia Electorală Centrală atenționează că potrivit legii, atât maine cât și în ziua alegerilor, agitația electorală și orice fel de publicitate politică este interzisă.

Totodată, în aceste zile nu se permite participarea la emisiuni televizate sau radiofonice a concurenților electorali. De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în contul cu mențiunea ”Fond electoral”.

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către presă, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă, de la 10 la 20 de unităţi convenţionale, aplicată persoanei fizice, şi cu 40 la 50 de unităţi convenţionale, aplicată candidatului electoral.

Totodată, CEC anunță că astăzi, până la ora 16.00, concurenții trebuie să-și depună rapoartele financiare pentru perioada campaniei electorale. Acestea trebuie depuse atât în format electronic, cât și pe hârtie cu semnătura persoanei responsabile.