Administrația de Stat a Drumurilor informează că pe drumul public național R6 Chișinău – Orhei – Bălți (zona satului Peresecina), au fost instalate 107 butoane fotovoltaice încorporate, care au scopul de a crește și consolida siguranța rutieră în această zonă, care este cunoscută ca „Punct Negru” din cauza numărului crescut de accidente rutiere înregistrate.

Prin urmare, ASD anunță că lucrările au fost efectuate de către Compania „SAVIS ENGINEERING” S.R.L pe un sector experimental de aproximativ un kilometru, iar valoarea lucrărilor executate este de circa 185,25 mii lei, bani alocați din Fondul Rutier.

De asemenea, se precizează că butoanele fotovoltaice au funcția de a avertiza și ghida traficul, îmbunătățind semnificativ siguranța și confortul șoferilor, mai ales în condiții de vizibilitate redusă pe timp de noapte. 

Inițiativa face parte din eforturile ASD de a reduce riscul de accidente și de a asigura toți participanții la trafic e un nivel înalt de siguranță. 

„Îndemnăm conducătorii auto să respecte regulile de circulație și semnalele oferite de aceste butoane fotovoltaice pentru a se asigura de o călătorie sigură și fără probleme. Viața are prioritate! Aveți grijă la Drum!”, transmit reprezentanții ASD.