Aprobarea programului cu FMI va aduce în Moldova 179 de milioane de dolari

56

Aprobarea programului cu Fondul Montar Internaţional va aduce în ţara noastră 179 de milioane de dolari. Banii vor fi investiţi în domenii cheie precum îmbunătăţirea mediului de afaceri, dezvoltarea economică şi atragerea investiţiilor străine. Acestea sunt doar câteva dintre subiectele abordate de către speakerul Andrian Candu care se află în aceste zile la Washington. Preşedintele Parlamentului s-a întâlnit cu conducerea Băncii Mondiale şi cea a Fondului Monetar Internaţional cu care au discutat despre nivelul de îndeplinire a precondiţiilor înaintate de FMI.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, Programul cu FMI va aduce beneficii în realizarea reformelor şi ar debloca finanţarea externă.

Aprobarea programului cu Fondul Monetar Internaţional ar însemna circa 25 de milioane dolari SUA din partea FMI ca primă tranşă, 45 de milioane de dolari de la Banca Mondială şi circa 55 de milioane de euro de la Uniunea Europeană.

Şedinţa board-ului FMI va avea loc în a doua jumătate a lunii octombrie şi va examina chestiunea legată de ţara noastră. Până atunci însă, autorităţile de la Chişinău va trbui să îndeplinească toate condiţiile înaintate de FMI, iar legislaţia ar trebui să intre în vigoare.