Andrian Candu: „Îl felicit pe președintele ales Igor Dodon, dar și pe contracandidatul său, Maia Sandu”

59

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu i-a transmis felicitări noului preşedinte ales Igor Dodon, dar şi pecontracandidata sa Maia Sandu.

„Îl felicit pe președintele ales Igor Dodon, dar și pe contracandidatul său, Maia Sandu. Ambii au trecut printr-o campanie grea.

Șeful statului are sarcina să fie președintele întregii națiuni și al fiecărui cetățean în parte”, a scris Andrian Candu într-o postare pe pagina sa de pe o reţea de socializare.

 

Totodată, Candu a menţionat faptul că este o premieră pentru ţara noastră să aibă preşedinte de stânga şi guvernare de dreapta.

„Este un exercițiu nou pentru Moldova, să aibă Președinte de stânga și guvernare de dreapta. Dar și așa, vom avea o colaborare instituțională constructivă cu președintele nou ales de către cetățeni, în limitele foarte bine delimitate de Constituție și în interesul cetățenilor.

Alegerile președintelui au arătat că Moldova este foarte divizată și anume datorită unor teme exagerate sau false. Pentru următoarea perioadă este important ca toți să depunem eforturi pentru consolidarea societății”, a scris Candu pe facebook.

De asemenea, speakerul Parlamentului a mai declarat că Republica Moldova îşi va continua drumul său spre Uniunea Europeană, iar viitorul acestei ţări nu depinde doar de o singură persoană, fie ea şi preşedinte.

„Republica Moldova își va urma cursul European trecând printr-o perioadă de reforme profunde, uneori dificile, dar absolut necesare. Viitorul european al Republicii Moldova nu depinde de un singur om, fie el chiar Președinte. Parlamentul rămâne angajat pe drumul european așa cum a fost mandatat de cetățeni”, a mai menţionat Candu.

Andrian Candu a salutat implicarea tuturor în scrutinul de ieri, atât a celor de peste hotare, cât şi celor din stânga Nistrului şi a menţionat că obligaţia statului este să asigure dreptul la vot a tuturor cetăţenilor.

„Vă îndemn să depășim cât mai repede emoțiile legate de scrutin și să începem să muncim, fiecare la locul lui. Până la urmă toți ne dorim același lucru – o viață mai bună, o țară prosperă și un stat funcțional în serviciul cetățenilor”, a conchis preşedintele Parlamentului.