Ajută Moldova să devină mai sigură. IGP îndeamnă oamenii să predea armele deținute ilegal

96

Ajută Moldova să devină mai sigură, este genericul campaniei cu care poliția speră să convingă cât mai mulți oameni să predea armele deținute ilegal. Campania a început de astăzi și se va desfășura până la mijlocul lunii decembrie.

„IGP vine cu un apel către toţi cetăţenii: dacă cunoaşteţi despre locul aflării sau aţi depistat obuze, proiectile, cartuşe, arme, grenade, focoase de grenade, alte dispozitive cu destinaţie militară, precum şi mijloace explozive, să întreprindeţi imediat măsuri pentru a exclude accesul altor persoane, în special a copiilor şi să anunţaţi poliţia la telefonul „902”, a declarat Directorul Inspectoratului General de Poliție al Republicii Moldova Alexandru Pînzari.

Pe durata campaniei vor fi distribuite pliante și afișate postere, difuzate spoturi publicitare la TV și pe rețelele de socializare. Materialele imprimate vor fi distribuite la secții de poliție, instituții guvernamentale, magazine, piețe și alte locuri publice. Campania este susținută de Uniunea Europeană.

“Campania urmărește câteva scopuri. Pe termen scurt, scopul este de a informa publicul despre metodele de legalizare și predare a armelor deținute ilegal și de a facilita colectarea armelor deținute ilegal și nedorite, a dispozitivelor explozive, materialelor de artilerie și a altor muniții aferente deținute de populație. Pe termen lung, campania are ca scop creșterea nivelului de conștientizare a pericolului asociat armamentului ușor și armelor de calibru mic”, a declarat pentru presă Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova Pirkka Tapiola.