Afacere cu droguri deconspirată de polițiști. Un bărbat a ajuns pe mâna oamenilor legii

48

Un individ în vârstă de 30 de ani originar din regiunea transnistreană a fost reținut de oamenii legii, fiind bănuit de trafic de droguri în proporții deosebit de mari. Acesta aducea în țară droguri de tip extasy, amfetamină și heroină și le vindea în municipiul Chișinău sau Tiraspol. El le-a spus polițiștilor că anume aceste droguri sunt consumate acum de tineri.

În urma investigațiilor, polițiștii au reținut suspectul pe teritoriul Autogării Nord. Drogurile erau ascunse în căptușeala rucsacului. Forțele de ordine au fost depistate două pachete din polietilenă cu 100 de grame de amfetamină.

Totodată s-a stabilit că bărbatul acționa de unul singur. Acesta, circula în Turcia, Ucraina, Federația Rusă de unde procura droguri de tip amfetamină, extasy și heroină. Substanțele narcotice erau introduse ilegal în Republica Moldova pentru comercializare, în regiunea transnistreană, iar unele fiind tranzitate cu destinaţia finală către Federaţia Rusă.

În cadrul audierilor, bărbatul a recunoscut faptul că a procurat drogurile din or. Odessa și a traversat frontiera de stat fără a fi supus unui control riguros. Amfetamina era comercializată cu 600 de lei pentru un gram, valoarea drogurilor fiind de circa 60 000 lei. Dacă vinovăţia suspectului va fi dovedită, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.