Alexei Lungu, liderul partidului ”ȘANSĂ” a nimerit într-un accident rutier pe data de 25 august, în raionul Nisporeni.

Acesta a oferit detalii despre producerea accidentului și a spus cine se face vinovat de producerea acestui, transmite Tv6.md.

Potrivit politicianului, vinovat de producerea accidentului s-ar face șoferul automobilului ”Citroen”, care nu s-a asigurat și a intrat pe contrasens, provocând astfel impactul în urmă căruia, automobilul de marca ”KIA” a ajuns pe acostament, apoi într-un copac și prin rostogolire a ajuns într-un final pe câmp.

„Ne deplasam regulamentar, având și viteza regulamentar permisă în afara localității. Într-un moment dat am fost loviți de un automobil care a intrat pe contrasens. Automobilul în care ne aflam nu a mai putut fi controlat. Am fost aruncați pe acostament, apoi într-un copac pe care l-am doborât și am ajuns pe câmp după care ne-am răsturnat de câteva ori”, a menționat Alexei Lungu.

În urma impactului, politicianul cât și colegul acestuia ce se afla la volan, s-au ales cu contuzii ale țesuturilor și vânătăi.

Liderul partidului ”ȘANSĂ” spune că a fost păzit de răni grave, datorită faptului că împreună cu colegul aveau centurile de siguranță cuplate.

„Șoferul din mașina care ne-a lovit și-a recunoscut vina și a spus că a scăpat telefonul sub scaun și s-a aplecat să-l ridice, nemaifiind atent la drum”, a precizat Alexei Lungu.

Mai mult, politicianul spune că informația răspândită pe rețelele de socializare precum că automobilul cu care s-a deplasat, de marca ”KIA”, ar fi nou este una falsă.