5 tone şi jumătate de legume prin contrabandă urmau să ajungă pe piaţa din Moldova

81

Peste 5 tone şi jumătate de legume aduse în ţară prin contrabandă din regiunea transnistreană urmau să ajungă pe pieţele din ţara noastră. Acestea au fost descoperite de vameşii din localitatea Hagimus care au stopat un microbuz pentru verificări. Şoferul nu a putut prezenta acte pentru marfa respectivă astfel că autoturismul a fost transportat la Biroul vamal Bender unde s-a stabilit că legumele aparţineau şoferului şi pasagerului.

O tentativă de contrabandă a fost depistată şi la vama Cahul. Inspectorii vamali au confiscat 2050 articole metalice de dimensiuni mici, în formă de pește, aduse din Turcia. Marfa era ascunsă într-un Mercedes Vito, sub bancheta din față și în buzunarele portierelor.

1c

Bunuri nedeclarate au fost depistate și de vameșii de la Leușeni și Sculeni, care au confiscat 23 500 de țigarete de diverse mărci, timbrate în Republicii Moldova. Produsele de tutungerie, transportate de un cetățean român și doi moldoveni, erau destinate comercializării pe piața neagră din UE, preconizându-se un profit de peste 3 500 de euro.

1a