4 mii de poliţişti vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor

72

4 mii de poliţişti vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor. Fiecare secţie de vot va fi supravegheată de poliţişti care vor fi repartizaţi în toată ţara. Aceştia vor trebui să se afle la 100 de metri de secţia de vot şi să aibă grijă ca să se respecte ordinea publică.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, fiecărei secţii de vot îi va reveni câte 2 poliţişti. Ei vor purta uniformă însă nu vor avea arme la ei. În ziua scrutinului vor activa şi echipe mobile care vor înregistra încălcările comise. ÎGP anunţă că a pregătit şi efectiv de rezervă care va fi gata să intervină în situaţii de criză.

Astăzi, oamenii legii vor supraveghea ca echipele care duc buletinele de vot către circumscripţiile electorale să ajungă în siguranţă. La noapte, secţiile de vot vor fi păzite tot de către poliţişti înarmaţi care vor trebui să interzică accesul străinilor.

Totodată, pe parcursul campaniei electorale poliţia a constatat câteva încălcări, care în mare parte ţin de afişajul electoral. Au fost înregistrate peste 70 de cazuri când afişele electorale erau lipite în alte locuri decât cele permise.