25 de ani de independenţă a Republicii Moldova sărbătoriţi la Washington

59

Republica Moldova a marcat 25 de ani de independenţă la Washington. Preşedintele Parlamentului Andrian Candu împreună cu Ambasada Moldovei în Statele Unite a dat o recepţie cu prilejul acestei sărbători. Evenimentul a avut loc la librăria Congresului SUA şi au participat diverşi oficiali de rang înalt şi reprezentanţi ai diasporei Moldovei în Statele Unite.

La eveniment, oficialii americani s-au familiarizat cu tradiţiile şi cultura noastră, cu muzica şi dansurile populare. Aceştia au încurajat astfel de evenimente, dar şi clasa politică de la Chişinău să continue reformele şi integrarea în UE.

Bridget Brink, Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat, a salutat realizarea reformelor asumate de autorităţi şi a îndemnat coaliţia de guvernare să continue acţiunile benefice pentru cetăţeni.

De cealaltă parte, speakerul Andrian Candu a menţionat că, în prezent, Republica Moldova are un proiect bine definit de ţară – obiectivul ireversibil de integrare europeană. ”La fel ca acum un sfert de secol, ne-am angajat într-o nouă călătorie. Avem o alegere clară – asocierea politică şi integrarea economică în Uniunea Europeană”, a declarat Preşedintele Parlamentului.

Totodată, Candu a mulţumit Statelor Unite pentru sprijinul şi asistenţa oferită de-a lungul timpului ţării noastre.

candu4

candu3

candu2