VIDEO // DSE continuă campania de prevenire a cazurilor de înec

Campania de prevenire a cazurilor de înec continuă în toată țara. Salvatorii merg pe plajele bazinelor acvatice, pentru a vorbi despre normele de securitate la scăldat, dar și pentru a instrui oamenii cu manevrele de prim ajutor, acordat persoanei salvate de la înec, transmite SubiectuZilei.MD

37

Echipe de salvatori și paramedici SMURD din nordul și sudul țării au învătat aceste lecții atât pe cei maturi, dar și pe cei mici, veniți pe plaje. Mai întâi li s-a explicat teoretic, ca mai apoi să le fie demonstrate manevrele și implicați pentru a învăța.

Aceste lecții de acordare a primului ajutor sînt considerate importante de către salvatori, întrucât, de cele mai multe ori, persoanele nu pot ajuta sinistrații, până la venirea echipelor de urgență specializate.

Campania de prevenire a cazurilor de înec va continua pe parcursul întregului sezon estival. Salvatorii recomandă în continuare prudență la scăldat.

E interzis consumul alcoolului înainte de a intra în bazinele acvatice, scăldatul pe timp de noapte și în acele iazuri care nu sînt destinate înotului.

Minorii necesită strictă supraveghere din partea părinților și celor care îi au în grijă, pentru a evita cazurile de înec.

De la începutul anului s-au înecat 65 de persoane, dintre care 13 erau copii minori.