Victoria Nuland către Andrian Candu: “SUA va susţine Republica Moldova în obţinerea programului de ţară cu Fondul Monetar Internaţional”

73

SUA va susţine Republica Moldova în obţinerea programului de ţară cu Fondul Monetar Internaţional, dacă toate precondiţiile FMI vor fi realizate. Acesta a fost mesajul transmis de către Victoria Nuland, adjunctul Secretarului de Stat al SUA şi adjunctul acesteia, Bridget Brink în cadrul unei întrevederi cu speakerul Parlamentului, Andrian Candu.

candu_nuland

În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte legate de situaţia social-politcă din Republica Moldova, implementarea reformelor ce se regăsesc pe agenda europeană, dialogul cu Adunarea Populara a UTA Găgăuzia în cadrul Grupului parlamentar de lucru.

Speakerul s-a mai referit la acţiunile prioritare pentru accelerarea reformelor, în special în sistemul financiar-bancar şi lupta împotriva corupţiei. Totodată, Andrian Candu a dat asigurări că alegerile din 30 octombrie se vor desfăşura transparent şi corect.

Oficialii americani au salutat realizarea a peste 90% din prevederile Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare Republica Moldova – UE.

„Felicit parlamentarii şi Guvernul de la Chişinău pentru rezultatele obţinute. Aţi dat dovadă că se poate. Mergeţi înainte şi aveţi deplinul nostru suport în realizarea reformelor”, a declarat înaltul oficial american.

Totodată, autorităţile de la Chişinău au fost îndemnate să continue reformele, întrucât acesta este un lucru esenţial pentru dezvoltarea ţării noastre.