Un an de la tragedia din Colectiv unde 64 de tineri au murit

80

S-a făcut un an de la tragedia din clubul de noapte Colectiv din Bucureşti când un incendiu devastator a luat viaţa a 64 de tineri care se aflau la un concert. România a marcat această zi printr-o serie de evenimente comemorative, dar şi un marş tăcut.

Un monument a fost inaugurat în faţa clubului Colectiv în memoria celor 64 de tineri decedaţi. Totodată, preşedintele asociaţiei Colectiv a făcut un apel către toţi patronii cluburilor din Bucureşti să ţină un moment de reculegere.

Tragedia s-a produs în timpul unui concert al unei trupe rock. Un incendiu uriaş s-a produs după ce s-au aprins câteva focuri de artificii, iar buretele pe care erau înveliţi stâlpii a luat foc. În acel moment, clubul era supraaglomerat. Erau în jur de 400 de tineri care au dat busna spre singura ieşire din club. Tinerii s-au călcat de-a dreptul în picioare, iar cei blocaţi în interior au ars de vii.Peste 160 de tineri au rămas mutilaţi pentru tot restul vieţii.

Tragedia din clubul de noapte a stârnit furie printre români. Supăraţi, oamenii au ieşit în stradă şi au cerut demisia responsabililor. A căzut apoi guvernul Ponta, iar primarul sectorului 5 din Bucureşti şi-a dat demisia.

Procurorii au iniţiat deschis 3 dosare penale, însă nici unul nu a început să fie examinat în fond. Sunt cercetaţi patronii clubului de noapte, dar şi o serie de funcţionari publici.