Socialiştii prezintă „top 10 minciuni” spuse de Maia Sandu

131

Pe ultima sută de metri a campaniei electorale pentru funţia de preşedinte, socialiştii ies din nou la rampă. De data aceasta, ei au prezentat un top 10 minciuni spuse de contracandidatul lor, Maia Sandu.

Clasamentul a fost prezentat de consilierul municipal Ion Ceban. Acesta i-a incriminat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a votat concesionarea aeroportului, transformarea creditului de urgenţă în datorie publică, dar şi alte „păcate”.

„Prima minciună – declarația Maiei Sandu precum că nu a fost membru al PLDM.  A doua minciună – concesionarea aeroportului. A treia minciună  – Maia Sandu spune că a aflat despre furtul de la Banca de Economii abia în 2015, în timp ce socialiștii protestau masiv din 2013. A patra minciună – Maia Sandu spune că nu a știut despre furtul miliardului. A cincea minciună – Maia Sandu spune că nu a votat pentru candidatura lui Andrian Candu la funcția de președinte al Parlamentului”, au enumerat ei.

Socialiștii mai spun că, „a șasea minciună – Comisia Electorală Centrală. Sandu a declarat că nu este posibil să colectezi semnăturile de susținere a unui candidat în 24 ore și va contesta la CEC aceste lucruri. A șaptea minciună – Maia Sandu deputat pe banii furați de PLDM, de la BEM. A opta minciună – Maia Sandu spune că nu a colaborat cu comuniștii. A noua minciună  – zborul cu avionul privat la Doha. A zecea minciună – Maia Sandu sprijinită de oligarhi declară că este candidatul antioligarhic”, au mai spus socialiștii.

În acelaşi timp, Ceban a mai declarat că Igor Dodon, candidatul socialiștilor la funcția de Președinte este în opoziție de șapte ani și a luptat cu toate fărădelegile guvernării.

„Noi am fost primii care am stat sub clădirea BEM, a Guvernului și a Parlamentului și am protestat împotriva concesionării Aeroportului, devalizarea Băncii de Economii și furtul miliardului. În această perioadă Maia Sandu a făcut parte din trei guverne – Filat, Leancă, Gaburici, în cadrul cărora a votat pentru crimele care au adus RM la o criză totală.  Acuma încearcă să pară cinstită și la orice acuzație spune ca este minciună”, a precizat Ceban.