Slusari confirmă că a vorbit cu Năstase despre Maia Sandu: „A fost o perioadă foarte emoțională în negocieri”

78

Scandalul privind înregistrarea discuției telefonice dintre liderii PPDA, Andrei Năstase și Alexandru Slusari în care aceștia spun că Maia Sandu ar lucra „mână-n mână cu Plahotniuc” și în care cei doi critică dur americani pentru că o susține, capătă o amploare mai mare. Aceasta după ce vice-președitnele PPDA, Alexandru Slusari, a confirmat informația pentru portalul Deschide.md. Aceasta spune că cei doi au vorbit astfel despre Maia Sandu pentru că erau într-o perioadă emoțională, iar în cadrul negoicerilor replicile erau mult mai dure.

„Încă o dată m-am convins că convorbirile mele telefonice sunt ascultate. A fost o perioadă complicată în cadrul procesului de negocieri cu Maia Sandu. Noi nu am ascuns niciodată acest lucru. Această convorbire a avut loc cu o lună înainte de a anunța candidatul unic, îmi pare că a fost în septembrie. Negocierile cu Maia au fost complicate. Noi am considerat că candidatul nostru este mai bun decât Maia Sandu. A fost o perioadă destul de emoțională. Nu ați auzit încă ce a fost în cadrul negocierilor. Cât de complicate au fost.

Pot confirma că nu vreau să particip în jocurile geopolitice, ne-am jucat în 2014 și la nimic bun n-am ajuns. La moment, una din condițiile noastre a fost să fie schimbat mesajul. El trebuie să fie îndreptat spre reformele interne, și nu spre geopolitică. Este poziția mea, trebuie să ne axăm pe lupta cu reformele, modernizarea ţării. Altul este că modernizarea poate fi făcută conform standartelor europene, dar nu cele kîrgîze.

Ce ține de „lucru la o mână” a Maiei Sandu cu Plahotniuc, sunt emoții. Au fost discuții emoționale, deloc ușoare în perioada tratativelor. Voi spune mai mult, au fost mai multe discuții, mai multe propuneri. În cadrul Consiliului, când abia am început să discutăm (candidatul unic – n.r.) 2/3 din membri n-au dorit să cedeze. A fost o decizie foarte complicată pentru un partid care este un adversar hotărât a lui Plahotniuc.

Înregistrarea apărută este cea mai tăioasă parte a tratativelor. Nu văd nimic deosebit aici. Important este că am depășit aceste probleme și am mers mai departe”, a declarat Alexandru Slusari pentru Deschide.md

Reamintim că astăzi în presă a fost publicată o înregistrare a discuției telefonice dintre liderul PPDA, Andrei Năstase și vice-președintele formațiunii Alexandru Slusari în care aceștia se arată nemulțumiți de faptul că americanii o susțin pe Maia Sandu și zicând despre ea că ar fi „candidatul lui Plahotniuc”.