Şeful Delegaţiei UE la Chişinău Pirkka Tapiola despre alegeri: A fost un proces corect, iar CEC a avut grijă de buna organizare

58

Alegerile de duminică s-au defăşurat corect, iar Comisia Electorală Centrală a avut grijă de buna organizare a acestuia. Sunt declaraţiile şefului delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola care a vorbit astăzi despre scrutinul din 30 octombrie. Potrivit lui, alegerile s-au desfăşurat în mare parte fără abateri de la Codul Electoral.

„Tradițional Uniunea Europeană este alături de Moldova în timpul alegerilor, prin intermediul misiunii de observatori. Aceste alegeri au fost foarte bine administrate de Comisia Electorală Centrală. A fost un proces bine făcut.

În același timp, ne exprimăm îngrijorarea că au fost niște probleme cu folosirea resurselor administrative și cu transparența mass-media în campania electorală. Acum suntem între două runde de alegeri și nu voi intra în alte detalii”, a declarat Tapiola presei.

În urma scrutinului din 30 octombrie, liderul socialiştilor Igor Dodon şi cel al PAS Maia Sandu a ieşit învingător. Astfel, cei 3 se vor duela în turul 2 pe 13 noiembrie.