S-a dat startul celei mai mari sărbători a berii. Milioane de oameni sunt aşteptaţi la Oktoberfest

31
Visitors cheer with beer during the opening day of the 183rd Oktoberfest in Munich, Germany, September 17, 2016. REUTERS/Michaela Rehle - RTSO54T

Cea mai mare sărbătoare a berii, Oktoberfest a început la Munchen, în pofida vremii ploioase şi mohorâte din ultimele zile. Peste 6 milioane de oameni sunt aşteptaţi să participe în cele 17 zile. Orhanizatorii au pregătit pentru ei cantităţi record de cânraţi şi râuri de bere de toate tipurile.

Tradiţional, startul celei de-a 183-a ediţie a fost dat de primarul oraşului Munchen. Apoi vizitatorii au început să facă rând la tarabele cu bere rece.

În acest an, sărbătoarea se desfăşoară în condiţii de de maximă securitate. Din cauza alertelor teroriste din ultimele luni din Europa, autorităţile au sporit măsurile de securitate. Pentru prima dată, locul unde se desfăşoară festivalul a fost îngrădit, iar la intrare, fiecare vizitator este verificat minuţios. Tot din această cauză, autorităţile au rugat participanţii la sărbătoare să nu poarte cu ei vase ce depăşesc 3 litri.

Sărbătoarea berii se va încheia de 3 octombrie.