Reținere cu mascați în capitală. 5 membri ai unui grup criminal care vindeau droguri după gratii, încătușați

89

5 persoane membre a unui grup criminal, inclusiv liderul grupului a fost reținut recent de oamenii legii pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari. Aceștia vindeau heroină pe teritoriul capitalei, însă clienți permanenți erau și deținuți din penitenciarele din țară, astfel că drogurile ajungeau și după gratii.

Potrivit poliției, investigațiile au început încă în luna noiembrie când, în urma cercetărilor au fost identificați membrii grupului. Prin intermediul mai multor investigatori au fost efectuate achiziții de control prin care au fost procurate peste 6 grame de heroină în mai multe tranșe, stabilind astfel implicarea în schemă de realizare a drogurilor a aproximativ 14 persoane.

La 26 ianuarie curent, în cadrul perchezițiilor au fost reținute cinci persoane, printre care și liderul grupului, toți anterior condamnați pentru mai multe categorii de infracțiuni.

În urma perchezițiilor  au fost depistate și ridicate peste 50 grame de heroină, cocaină, pastile psihotrope, obiecte destinate consumului de droguri, bani proveniți din realizarea drogurilor aproximativ 10 000 euro,  telefoane mobile și alte obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală.

Liderul grupului criminal, s-a dovedit a fi un bărbat originar din raionul Strășeni, domiciliat în municipiul Chișinău,în vârstă de 50 de ani, cunoscut și foarte influent în lumea criminală, alias Barada, anterior condamnat pentru mai multe tipuri de infracțiuni, ultima data în anul 2005 pentru circulația ilegală a drogurilor.    

Acesta, a creat un grup atrăgând mai multe persoane, consumatori de droguri, în calitate de realizatori. Ulterior, prin intermediul acestora schema s-a extins, iar numărul consumatorilor care procurau droguri de la acest grup se presupune a fi mai mare de 100 de persoane, care urmează a fi identificate de organul de urmărire penală.

În total au fost efectuate 14 percheziții și ridicate droguri în valoare de 240 000 de lei, un gram de heroină fiind realizat cu prețul de 3000 – 4500 lei, în dependență de cantitatea procurată.

Acum 2 zile, membrii grupului au fost arestați pentru 30 de zile, iar oamenii legii încearcă să identifice și celelalte persoane implicate în schemă.