Președintele Parlamentului, Andrian Candu, care se află într-o vizită oficială în SUA a avut vinerea trecută o întrevedere cu Directorul pentru Europa de Est al Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă. Cei doi oficiali au discutat subiecte ce țin de situația politică din Moldova care se află în preajma alegerilor prezidențiale în contextul național și regional de securitate, dar și despre relațiile bilaterale dintre Moldova și SUA.

”Statele Unite ale Americii sunt unul dintre partenerii-exemplu la capitolul securitate. Republica Moldova poate să țină cont de experiența SUA în procesul de reformare al domeniului respectiv”, a declarat Candu mulțumind oficialului american pentru sprijinul acordat Moldovei de către SUA în procesele de democratizare. Candu a solicitat de asemenea suportul și asistența Statelor Unite în ceea ce privește acțiunile guvernării de la Chișinău legate de integrarea europeană, dezvoltarea economică a țării, consolidarea securității energetice și atragerea de investițiilor americane.

03-10-16_ac2

La rândul său, oficialul american a salutat realizările în implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu UE, precum și progresele înregistrate de țara noastră prin implementarea măsurilor și angajamentelor prevăzute în Foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare, semnată de Parlament și Guvern.

Reamintim că speakerul Andrian Candu a plecat săptămâna trecută la Washington într-o vizită oficială. Acesta a avut un șir de întrevederi cu oficiali de rang înalt, printre care speakerul Congresului SUA, congresmani și senatori americani, dar și cu Adjunctul Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland.