Reacția lui Marian Lupu după cutremur

143

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, face analogie dintre un cutremur de pământ și  un cutremur politic.

În contextul seismului de noaptea trecută, Lupu se bucură într-o postare pe Facebook că acesta a trecut fără distrugeri, însă atrage atenția că cataclismele politice la fel pot fi distrugătoare a și cutremurele naturale și “vom mai fi zdruncinați în această toamnă”.

“Un cutremur produce frică oricărui om cu psihic normal. Slavă Domnului, astă noapte s-a trecut fara distrugeri, cum am văzut în Italia și in alte locuri. Dar, gândindu-mă la cutremur, vreau să spun că la fel e și destabilizarea în societate, în țară. Orice om normal vrea progres, construiește pentru familia sa, muncește să ajungă mai bine, merge înainte. Un cataclism politic, peste noapte, ne poate arunca în trecut cu ani și decenii… Am pierde încă o dată cursul de dezoltare europeană, am număra distrugerile și „victimele”, ar trebui să curățăm ruinile, să refacem ce-am pierdut! În această toamnă vom mai fi zdruncinați!”, a scris Lupu pe Facebook.

Dar e în puterea clasei politice politice să țină #Moldova pe calea cea dreaptă, spre un nivel de viață #european pentru cetățenii  R. Moldova! “Depinde de noi, să nu admitem un cutremur politic”, a conchis Lupu.