Promo-LEX explică participarea masivă a locuitorilor din stânga Nistrului la alegerile de ieri

106

Cetăţenii din stânga Nistrului au ieşit în număr mare la vot datorită campaniei de informare pe care a dus-o Igor Dodon în regiunea transnistreană. Este explicaţia celor de la Promo-LEX care au avut cei mai mulţi observatori ai alegerilor prezidenţiale.

„Faptul că au venit mai masiv, se datorează eforturilor depuse în mare parte de candidatul Igor Dodon în a atrage aceste categorii de persoane inclusiv prin difuzare de publicitare și agitație care au favorizat alegătorii din regiunea transnistreană să se prezinte la vot”, a menționat Pavel Postică, şeful echipei de monitorizare de la Promo-LEX.

Chiar şi aşa, Pavel Postică a mai menţionat că au fost depuse puţine eforturi pentru a-i convinge pe cei din stânga Nistrului să se implice în procesul politic din ţara noastră.

„Cetățenii trebuie implicați mult mai intens în procesele electorale și trebuie să fie oferite condițiile de votare. Au fost puține secții deschise pentru cetățenii din regiunea transnistreană”, susţine expertul.

Promo-LEX spune că la votul de ieri au participat maximum 17600 de cetăţeni din stânga Nistrului, adică doar 1% din totalul de alegători, spulberând astfel zvonurile precum că alegerile au fost fraudate prin participarea masivă a celor din regiunea transnistreană.