Preşedintele Parlamentului Andrian Candu s-a întâlnit astăzi cu omologul său suedez Urban Ahlin

69

Suedia este gata să susţină Republica Moldova pentru ca aceata să-şi dezvolte democraţia, valorile democratice şi transparenţa. Asta a declarat astăzi preşedintele parlamentului suedez, Urban Ahlin care a avut o întrevedere cu Andrian Candu, speakerul parlamentului de la Chişinău. După întâlnire, cei 2 au susţinut o conferinţă de presă.

Urban Ahlic a declarat că Suedia, fiind un donator generos pentru ţara noastră ne dă bani nu prentru că este o ţară foarte bogată ci pentru că are încrederea că putem deveni o naţiune prosperă şi înfloritoare.

“Guvernul suedez împreună cu Guvernul polonez au iniţiat acest parteneriat estic pentru ţările din această zonă pentru a contribui la dezvoltarea ţărilor, a îmbunătăţi standardele de viaţă pentru ca aceste ţări să fie pregătite să colaboreze cu ţările din Uniunea Europeană pentru ca să poată să-şi consolideze instituţiile de drept. Deci acest lucru este necesar pentru ca ţările member ale parteneriatului estic să devină mai puternice şi astfel noi vom continua susținerea în acest sens”, a declarat Urban Ahlin.

De cealaltă parte, preşedintele parlamentului, Andrian Candu a mulţumit autorităţilor suedeze pentru suportul acordat şi a declarat că Suedia eset o bună prietenă a Republicii Moldova.

“Suedia şi conducerea ei este ţara care contribuie foarte mult şi inclusiv cu suport financiar pentru multe domenii în Republica Moldova, câteva dintre ele fiind legate de energie, domeniul economic ce ţine de agricultură, drepturile omului şi inclusiv un suport mare este oferit Parlamentului Republicii Moldova pentru aşi îmbunătăţi calitatea şi a avea eficienţă şi transparenţă, inclusiv în promovarea drepturilor femeilor, tot ce înseamnă politica de gender”, a menţionat Andrian Candu.

Urban Ahlin efectuează o vizită în Republica Moldova, în perioada 8-10 octombrie.