PDM comentează reacţia Maiei Sandu: „Considerăm că este o reacție emotivă și inadecvată”

102

Maia Sandu a înţeles greşi modul în care Partidul Democrat s-a retras din cursa electorală. Aşa a comentat Partidul Democrat declaraţiile făcute de Maia Sandu după retragerea din cursa pentru prezidenţiale a lui Marian Lupu. PD consideră că este o reacție emotivă și inadecvată, care transmite un mesaj agresiv electoratului PDM și îl bulversează. Chiar şi aşa, democraţii speră că electoratul lor va vota pentru continuarea parcursului European al Moldovei.

“Facem apel la responsabilitate și maturitate politică, la echilibru, la evitarea unor declarații tari, care ar putea demotiva electoratul pro-european.

Șansa victoriei curentului pro-european în fața pericolului reprezentat de o alternativă aventuroasă pentru Republica Moldova este ca toate forțele responsabile să susțină transparent aceasta cauză. Acestea nu trebuie să pice în capcana de a căuta înțelesuri ascunse acolo unde ele nu există. Solidaritatea pro-europeană trebuie să se manifeste dincolo de diferențele ideologice dintre partide, dincolo de simpatii sau antipatii personale”, se arată în comunicatul emis de Partidul Democrat.

Cât despre declaraţiile lui Dodon, PD consideră că aceasta este o reacţie la panica provocată de faptul că socialiştii vor pierde alegerile.

“Argumentele lui Igor Dodon în campanie s-au bazat pe manipulari grosolane și minciuni. Igor Dodon reprezintă trecutul, iar Republica Moldova trebuie să mizeze pe un viitor european”, se mai arată în comunicat.