Autorităţile olandeze, care efectuează de săptămâna trecută verificări asupra vehiculelor din apropierea aeroportului internațional Schiphol din Amsterdam, după ce au aflat că acesta ar putea reprezenta o ţintă a teroriştilor, a oprit luni un autobuz pe o autostradă importantă și a reținut un bărbat.

Oamenii legii afirmă că bărbatul părea confuz și striga „Bombă!”. Totodată, un purtător de cuvânt al poliției militare a declarat că măsurile sporite de control introduse sâmbătă la Schiphol, după primirea unui pont care indica o posibilă amenințare teroristă, vor fi menținute până la noi ordine.

„Măsurile rămân în vigoare” până când primarul din Harleemmermeer (localitate în perimetrul căreia se află aeroportul Schiphol), guvernul și poliția militară decid să le revoce, a declarat luni purtătorul de cuvânt pentru o agenția olandeză.

Postul de televiziune olandez NOS a transmis sâmbătă că pontul ar putea avea legătură cu o amenințare teroristă, însă ziarul De Telegraaf a relatat că natura amenințării nu este clară și că măsurile de securitate au un caracter preventiv.