O nouă fabrică de cablaje s-a deschis în Moldova

333

Încă o fabrica ce produce diferite tipuri de cabluri de joasă tensiune și-a deschis ușile la Strașeni. Aceasta a fost inaugurată în subzonă a Zonei Economice Libere de la Bălți. La eveniment a fost prezent și premierul Pavel Filip care a mulțumit agentului aconomic de încrederea acordată și a remarcat faptul că uzina va activa anume în Strășeni și le va oferi posibilitatea oamenilor din zonă să aibă un loc de muncă.

”Îmi doresc o Moldovă unde lumea să trăiască bine de la Nord la Sud şi de la Est la Vest, fără disparităţi economice mari, vreau să lucrăm împreună pentru a crea mai multe poluri de prosperitate, și în afara Chişinăului. Toate acțiunile Guvernului pe care le facem zi de zi au un singur scop – să atragem cât mai mulți investitori, locali şi străini, care să creeze cât mai multe locuri de muncă. Guvernul vrea sa fie partenerul sectorului privat în crearea de locuri de muncă și de prosperitate pentru cetățeni”, a spus Pavel Filip.

filip_straseni2

La eveniment a participat și șeful companiei internaționale care mulţumit autorităţilor pentru deschiderea şi suportul oferit în extinderea liniei de producţie în Republica Moldova.

“Aceasta este o primă realizare, care va da startul unui ciclu vertiginos de noi angajări, ceea ce înseamnă și mai multă muncă, mai multă producție, noi piețe de desfacere, dar și creșterea ulterioară a cifrei de afaceri”, a mai spus antreprenorul italian.

filip_straseni3

Fabrica nou lansată va produce cablaje electrice de tensiune joasă și medie pentru telecomunicații, cabluri de semnalizare și de control, precum și produse pentru industria electrocasnicelor și grădinărit, care vor fi exportate la nivel global. P

entru construirea și amenajarea infrastructurii fabricii din Republica Moldova au fost investite 24 milioane de euro, dintre care 6,6 mln euro au fost oferite de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În prezent, la fabrică muncesc 49 de oameni, iar pe parcurs, numărul angajaților ar urma să ajungă la 200.