o grupare specializată în trafic de droguri în proporţii deosebit de mari a fost destructurată de poliţie

33

3 indivizi cu vârstele cuprinse între 21 şi 28 de ani au fost reţinuţi de oamenii legii, fiind suspectaţi de trafic de droguri în proporţii deosebit de mari. Aceştia vindeau consumatorilor de droguri în special amfetamină, pastile cu efect psihotrop, marijuana şi hodroponică.

Gruparea a fost documentată 2 luni, timp în care oamenii legii au acumulat mai multe probe privind activitatea grupului. S-a stabilit că membrii grupării avea roluri bine stabilite. Liderul grupului era un tână de 25 de ani, iar rolul de intermediar îl îndeplinea un alt individ de 21 de ani care identifica clienţi.

Ei au fost reţinuţi în momentul în care aveau o tranzacţie şi aveau asupra lor mai multe doze pregătite spre comercializare. Ulterior, oamenii legii au descins la domiciliile lor unde au gărit cantităţi impunătoare de droguri. Respectiv au fost sigilate şi ridicate circa un kilogram de marihuană, 2 grame de amfetamină, pastile cu efect psihotrop, carduri bancare prin intermediul cărora se efectuau plăţile pentru dozele de droguri vândute, precum şi telefoane mobile cu ajutorul cărora organizau şi desfăşurau activităţile criminale.

Conform legislaţiei penale ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.