În prima zi de lucru, delegația Băncii Mondiale a avut o ședință la Administrația de Stat a Drumurilor. În cadrul ședinței s-a discutat despre situația colectării datelor economice pentru construcția coridorului R3-Pojăreni-Costești-Horești-Țipala-R32. De asemenea s-a vorbit și despre analiza detaliată a progreselor privind prima fază a contractelor de investiții, inclusiv situația în raport cu activitățile de achiziții.

Delegația Băncii Mondiale a avut ieri o întrevedere și cu viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Sergiu Bucataru. În cadrul ședinței s-a discutat despre aspectele tehnice ale activităților din domeniul transporturilor, în cadrul „Programului de consolidarea cunoștințelor pentru încredere în regiunea transnistreană”.

În cadrul întrevederii s-a decis că în zilele următoare va fi efectuată o vizită la Tiraspol pentru a discuta cu specialiștii din domeniul dezvoltării regionale și transporturilor din regiune. Potrivit reprezentanților Băncii Mondiale, această întrevedere va fi o oportunitate pentru a fi discutate problemele legate de capacitatea tehnică și umană pentru implementarea proiectului din domeniul transporturilor.