O comisie a expertizat starea tehnică a depozitului unde a avut loc incendiul uriaș de săptămâna trecută. Ce concluzii au făcut specialiștii

62

Un grup de lucru format din mai mulți specialiști de la ministerul Construcțiilor, Serviciului Situațiilor Excepționale, Inspecția de Stat în Construcții, dar și alte instituții abilitate au inspectat clădirea de pe strada Uzinelor din capitală unde săptămâna trecută, un incendiu uriaș a izbucnit acolo.

Specialiștii au stabilit că depozitul este avariat destul de tare. Potrivit viceministrului în Construcții, etajele 4 și 5 trebuie să fie demolate întrucât există pericolul real ca să se prăbușească.

„De asemenea, panourile de închidere transversale de pe fațada blocului dinspre str. Podul Înalt, au deplasări supranormative pe verticală și necesită a fi demontate în regim de urgență, pentru a evita prăbușirea acestora pe partea carosabilă”, a subliniat Anatolie Zolotcov, veciministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, după etapa preliminare de examinare a clădirii avariate.

Totodată, viceminsitrul Zolotcov a precizat că actualmente nu poate fi examinată detaliat starea tehnică a întregului bloc, pentru că există pericolul de prăbușire a nivelelor afectate.

„După demolarea nivelelor afectate, grupul de lucru va analiza starea tehnică a elementelor de construcții de la nivelul 1-3 și vom recomanda condițiile ulterioare de exploatare”, a precizat viceministrul, Anatolie Zolotcov.

Experții au mai sugerat că etajele cu risc de prăbușire să fie demolate în cel mai scurt timp, iar proprietarul imobilului să instaleze un gard în jurul clădirii pentru a nu pune în pericol securitatea oamenilor.

foto3-et4 foto1 depozit_incendiu depoyit