Muzeul Naţional de Artă şi-a redeschis uşile după mai bine de un deceniu de restaurări

129

După mai bine de un deceniu, timp în care a fost restaurat, Muzeul Naţional de Artă şi-a redeschis uşile. Cele mai mari schimbări s-au produs la condiţiile de păstrare a pieselor de muzeu, fiind păstrat stil.ul arhitectural al secolului XX.

Finalizarea lucrărilor de restaurare a  sediului central „Dadiani”al  Muzeului Național de Artă al Moldovei a fost posibilă datorită grantului de 1 milion de euro acordat de către Guvernul României în baza Memorandumului semnat între Ministerul Afacerilor Externe al României și Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

La eveniment au fost prezenţi mai mulţi oficiali printre care şi premierul Pavel Filip. Acesta a admirat expoziţia permanentă de Artă Națională, inaugurată cu ocazia redeschiderii sediului central al Muzeului și care include opere din Colecția de Artă Religioasă, icoane și obiecte de cult din sec. XVI-XIX, precum și din Colecția de Artă Modernă și Contemporană, pictură, grafică, sculptură și artă decorativă.

În prezent, tot cu sprijinul Guvernului României este restaurată Sala cu Orgă din Chișinău și este construit sediul teatrului ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” din orașul Cahul.