Organizațiile membre ale CAMP vor avea posibilitatea să facă schimb, de asemenea, de programe de formare și informații privind securitatea cibernetică pentru a transforma CAMP într-un organism global dedicat prevenirii amenințărilor cibernetice.
„Ameninţările cibernetice se diversifică vertiginos şi devin din ce în ce mai sofisticate, afectând tot mai mulţi utilizatori şi organizaţii. În acest sens, ca o măsură receptiv eficientă, CAMP va juca un rol crucial în sprijinirea țărilor sale membre, pentru a construi un sistem prin cooperare transfrontalieră”, a menționat viceministrul Științei și TIC din Coreea de Sud Choi Jae, în cadrul ceremoniei de inaugurare a CAMP.

CAMP intenționează să organizeze reuniuni anuale cu membrii săi, pentru a identifica măsuri eficiente, concepte, standarde şi ghiduri de securitate, activităţi de instruire şi conştientizare, implementarea de soluţii tehnice de protejare a infrastructurilor cibernetice în scopul diversificării şi îmbunătăţirii capabilităţilor de investigare şi prevenire a incidentelor de securitate cibernetică.

În prezent, 38 de organizații din întreaga lume sunt membre ale acestei alianțe. Pentru următorii 3 ani secretariatul va fi asigurat de către Agenţia sud-coreeană pentru Internet și Securitate (Korea Internet & Security Agency – KISA).