Important! Devamare cu 70% mai ieftină pentru şoferii care au maşini cu numere străine

1171

Moldovenii care au maşini cu numere străine au la dispoziţie 2 luni ca să le înmatriculeze în ţara noatră, iar pentru asta au o reducere de 70% din taxă. Este soluţia care au găsit-o autorităţile pentru ca aceşti oameni să-şi îmnatriculeze în Moldova autovehiculele şi să plătească astfel taxa de drum.

Astfel, potrivit unei hotărâri de guvern, sub incidenţa acestei legi cad proprietarii de maşini care au introdus pe teritoriul ţării noastre autoturisme cu numere străine până în data de 1 noiembrie 2016. Pentru a obţine reducerea, aceştia trebuie să prezinte certificatul care confirmă că vinieta a fost achitată. Maşinile înregistrate în stânga Nistrului precum şi cele din municipiul Bender nu cad sub incidenţa acestei legi.

Totodată, potrivit proiectului legislativ, şoferii cu permis de conducere moldovenesc nu au dreptul să conducă pe drumurile din ţara noatră maşini înmatriculate în stânga Nistrului. Dacă vor fi opriţi de poliţie, vor fi amendaţi cu până la 50 de lei şi 4 puncte de penalizare.

Modificările vor contribui la creşterea siguranţei în trafic,  vor reduce nivelul poluării mediului de către autoturisme, precum şi la sporirea pe termen lung a încasărilor la bugetul de stat.