Mobilizare maximă. Premierul Pavel Filip îndeamnă autorităţile să se concentreze pe turul 2

56

Premierul Pavel Filip îndeamnă autorităţile să se mobilizeze la maxim şi să se concentreze pe organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale care vor avea loc pe 13 noiembrie. Totodată, şeful cabinetului de miniştri a felicitat organul electoral pentru buna desfăşurare a scrutinului din 30 noiembrie, menţionând că, în pofida faptului că au existat incidente, aceste au fost depăşite cu bine.

Premierul a declarat că în ziua alegerilor din turul întâi, au fost înregistrate peste 41 de mii de tentative de atacuri cibernetice, prin care s-a încercat ca pagina web a Comisiei Electorale Centrale să fie nefuncţională. Totuşi, datorită măsurilor întreprinse de CEC, Ministerul Afacerilor Interne şi Centrul de Telecomunicații Speciale, pagina web a rămas funcţională pe toată durată prezentării rezultatelor preliminare ale scrutinului.

„Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au asigurat buna desfășurare a alegerilor. Mulțumesc Comisiei Electorale Centrale care a asigurat buna desfășurare a alegerilor și pentru iuțimea cu care a fost asigurată prelucrarea, procesarea datelor și rezultatele alegerilor. Le mulțumesc și celor de la Ministerul Afacerilor Interne pentru asigurarea ordinii publice la secțiile de votare, dar și altor instituții, cum ar fi Centrul de Telecomunicații Speciale. Observatorii străini acreditați în Republica Moldova au apreciat aceste alegeri ca unele care s-au desfășurat fără încălcări deosebite”, a declarat Pavel Filip.