Ministerul Finanţelor face precizări în legătură cu acuzaţiile lui Sturza: Pregătirile pentru aprobarea programului cu FMI sunt la etapa finală

61

Pregătirile pentru aprobarea programului de ţară cu FMI sunt la etapă finală, iar aceasta nu are nici o legătură cu alegerile care urmează. Aceste 2 evenimente pur şi simplu s-au suprapus în timp. Aşa a reacţionat Ministerul Finanţelor la acuzaţiile aduse de Ion Sturza, potrivit căruia lipsa subiectului legat de R. Moldova în ordinea de zi a ședinței de ieri a Consiliului de directori executivi ai FMI, demonstrează că există probleme și Moldova nu va primi banii.

“Ministerul Finanţelor precizează că pregătirile pentru aprobarea programului Republicii Moldova de către Bordul FMI sunt la etapa finală. Calendarul rămâne unul normal, iar discuţiile tehnice continuă.

Aşteptăm să fie anunţată cât de curând data şedinţei Bordului FMI si precizam ca nu există nicio conexiune între alegerile prezidenţiale din Republica Moldova şi încheierea acordului cu FMI. Sunt două procese total independente, care doar s-au suprapus in timp”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Finanţelor.