“Deocamdată, nimeni nu se ocupă de acest jaf, deşi eu am explicat cum acest jaf trebuie investigat. Ce s-a făcut până acum sunt doar frânturi dintr-un tablou general”, a spus Gofman.

Fostul angajat al CNA a confirmat în cadrul conferinţei de presă că Serghei Iaralov a fost organizatorul jafului secolului, însă acesta, la rândul său, ar fi fost dirijat de oameni mult mai influenţi. Gofman a reconfirmat că principalul beneficiar al furtului din sistemul bancar este vicepreşedintele PDM, Vladimir Plahotniuc, succedat de către fostul premier Vlad Filat.

În cadrul emisiunii “Interpol” de ieri, fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CAN a respins acuzaţiile procurorilor Anticorupţie că refuză să se prezinte să facă declaraţi şi a precizat că a contactat-o pe Adriana Beţişor din SUA şi i-a dat asigurări că va da curs citaţiei.

Pe final de emisiune, Mihail Gofman i-a sugerat moderatoarei Nataliei Morari să se protejeze de posibile pericole pentru viaţă, care ar exista din cauza emisiunilor pe care le prezintă.