Unirea cu România ar putea să rezolve multe probleme. Declarația a fost făcută de Maia Sandu în cadrul emisiunii Pahomi de la Realitatea TV.

În apropierea alegerilor prezidențiale, liderul PAS a decis să schimbe strategia și de această data să susțină idea Unirii, deși a recunoscut că o mare parte a populației nu sunt de acord cu acest lucru, în plus că mai există și conflictul cu Transnistria.

„Unirea ar putea să rezolve mai multe probleme”, Totodată ea a adăugat că acest subiect ar trebui să fie discutat la un nivel mai serios.

Aceasta a mai subliniat faptul că în cazul unui referendum pentru unirea cu România, ea ar vota pentru și a ales să critice declarațiile ambasadorului SUA la Chișinău James Pettit care s-a pronunțat dur referitor la acest subiect și a susținut statalitatea țării.

Amintim că în Republica Moldova mai sunt câteva partide unioniste, iar unul dintre acestea car a participat la alegerile parlamentare din 2014 cu mesajul pro-unire – Partidul Național Liberal a obținut 0,4% din voturi.