Maia Sandu supărată: “Cu regret, am constatat că nu toţi îşi ţin cuvîntul, că nu toţi respectă angajamentele”

60

Liderul PAS, Maia Sandu, acuză de agresiune partenerii de consultări privind candidatul unic, după ce presa a scris că  ”Andrei Năstase a demonstrat faptul că este unicul candidat cu potenţial de creştere într-un context mediatic ostil”, iar în ceea ce privește ”imaginea liderului Partidului „Acţiune şi Solidaritate” Maia Sandu, se atestă o uşoară „îngheţare” a ratingului”.

”Deşi liderul PAS a beneficiat de un tratament mediatic neagresiv din partea holdingului oligarhului, fiind doar uneori criticată, dar fără a fi lansate atacuri grave la persoană, totuşi, se atestă un rating în stagnare fără o tendinţă de creştere”, a mai scris presa.

Aceasta a scris o postare pe o reţea de socializare în care se arată dezamăgită de comportamentul lui Nastase şi de presa controlată de acesta care manipulează.

”Acum, cînd guvernarea pune în aplicare toate instrumentele murdare de a împiedica cetățenii să voteze liber și corect, Partidul Acțiune și Solidaritate consideră că este esențial să păstrăm unitatea electoratului, renunțînd la atacuri subtile care dăunează, de fapt, tuturor oamenilor care își doresc o guvernare integră și democratică.

Noi ne-am menținut angajamentul de neagresiune agreat cu ceilalți colegi din opoziția proeuropeană. Conducerea PAS nu a adus învinuiri publice celorlalți parteneri ai înțelegerii, iar membrii PAS au avut un comportament civilizat și respectuos în toate polemicile. Acest lucru îl așteptăm de la toți cei care consideră valoroase cuvîntul dat, acțiunile corecte și demnitatea. De asemenea, ne-am abținut de la speculații și am așteptat finalizarea sondajelor asupra cărora am convenit împreună cu cele două partide.

Cu regret, în tot acest timp am constatat că nu toți își țin cuvîntul, că nu toți respectă angajamentele (exemplu de articol scris înaintea apariției sondajului IRI, pe 29.09.2016:http://independent.md/mmaia-sandu-sau-andrei-nastase-sond…/…)”, a scris Maia Sandu pe o reţea de socializare.