Mai multe burse de studii în România pentru studenţii moldoveni. Un acord în acest sens a fost semnat la Chişinău

56

Începând cu anul care vine, România va oferi mai multe burse de studii pentru studenţii moldoveni. Un protocol de colaborare în ministerele de Educaţiei de la noi şi cel român a fost semnat la Chişinău.

Noul protocol prevede ca numărul locurilor oferite de studii să fie suplinite. Astfel vor creşte numărul locurilor pentru studii liceale, la licenţă, masterat şi doctorat. Totodată, documentul mai prevede stagii de formare pentru profesorii din învăţământul universitar şi preuniversitar.

„Noi pentru prima dată am reuşit să negociem cu Partea română faptul că la bursele de masterat şi doctorat vor putea candida şi absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova la specialitățile acreditate de o Agenție de evaluare a calității, înscrisă în Registrul European de Asigurare a Calității în Învățământul Superior. Anterior acest drept îl aveau doar cetăţenii R. Moldova deţinători ai diplomelor de studii din România şi alte ţări europene”, a declarat ministrul Educaţiei Corina Fusu.

La rândul său, Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova a precizat că domeniul educațional este unul de interes cheie pentru România, iar colaborarea dintre cele două state pe această dimensiune este foarte dinamică. „Acest nou acord confirmă încă o dată sprijinul acordat constant Republicii Moldova”, a menționat oficialul român.

Anterior, cooperarea României cu Republica Moldova s-a desfășurat în baza unui document similar valabil pentru perioada 2012-2015.