Încă o CONFIRMARE: Maia Sandu nu este independentă la luarea deciziilor

427

Lidera PAS Maia Sandu, care se balotează pentru funcția de președinte, nu este o persoană independentă și desinestătătoare. Declarații în acest sens au făcut mai mulți lideri ai Partidului Comuniștilor, marți, într-o conferință de presă.

„Maia Sandu nu este un o persoană desinestătătoare în politică”, a remarcat deputatul PCRM, Oleg Reidman. ”Ea este o persoană încăpățânată, dar dependentă de cineva. Ea este condusă din exterior”, a adăugat el.

„Ea nici în viața personală nu este de sine stătătoare”, a adăugat liderul partidului, Vladimir Voronin. El a amintit  cum a ajuns Maia Sandu ministru al educației, fiind adusă  din SUA,  unde lucra la Banca Mondială.

Deputații comuniști au amintit și despre ”isprăvile” Maiei Sandu în funcția de ministru al educației. ”A făcut totul pentru a distruge sistemul educațional, pentru ca aici, în Republica Moldova, să rămână doar cei care nu pot analiza, care nu pot gândi critic. Dar pentru ce? Ea îndeplinea ordinele guvernării”, a declarat lidera fracțiunii PCRM, Ina Șupac.

Reamintim că în timp ce unii spun că Maia Sandu ar fi controlată „de americani”, alții consideră că ea nu s-a detașat în totalitate de așa-zisul grup Lucinschi, condus o perioadă și de Vlad Filat, a cărei subalternă a fost Maia Sandu. O dovadă în acest sens, potrivit unor experți, este și alianța stabilită în această campanie electorală Maiei Sandu cu finul oligarhului Victor Țopa, Andrei Năstase. Reamintim că Vlad Filat și grupul Lucinschi ar fi în relații bune cu oligarhul Țopa, pe parcursul ultimilor ani fiind mai multe dezvăluiri în presa în acest sens.