Guvernul anti-oligarhic condus de Maia Sandu înconjurat de societatea veșnic nemulțumită

82

La doar două luni de la investire, Guvernul de la Chișinău condus de către Maia Sandu se află deja prins într-un triunghi al nemulțumiților scrie Radu Popescu pentru Jurnal.md: o latură o reprezintă fosta Guvernare, aflate acum în opoziție.

O altă latură este ocupată de către susținătorii pro-europenilor de la guvernare, cei care şi-au făcut așteptări prea mari și acum critică foarte dur acțiunile executivului.

Presa finanțată pe bază de proiecte de către Guvernul de la București a devenit cel mai dur la adresa guvernului condus de către Maia Sandu.

Iar triunghiul se închide cu socialiștii lui Dodon care, întocmai unui motan, stau la pândă să surprindă primul semn de slăbiciune al guvernanților pentru a scoate ghearele și a ataca, menționează Popescu.

Acum însă, de când Guvernul Moldovei este format în mare parte din oameni școliți la universități de prestigiu, pornind cu Harvard, oamenii sunt nemulțumiți de faptul că miniștrii nu au experiență politică. Cum ai da-o, cum ai întoarce-o, toată lumea este nemulțumită, se pot găsi motive pentru orice.

Amintim că fostul prim-ministru Ion Sturza, într-un interviu acordat TV8, a criticat elevii de la Harvard: Tocilari aroganți, lipsiți de modestie și cu simțul exclusivității sunt deseori „avortați” de viața reală”.

Guvernul Sandu are în acest moment doar voturile parlamentare, însă i-ar trebui mult mai multe voturi de încredere de la societate veșnic nemulțumită.