Cei care pleacă peste hotare sau se întorc acasă pot vedea media timpilor de aşteptare pentru intrarea şi ieşirea din ţară.

Noua aplicație oferă călătorilor posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cât mai puțin aglomerat.

Pentru a o accesa ai nevoie doar de acces la internet. Astfel, fie că eşti şofer de autoturism sau pasager al unui autocar, aplicaţia îți va arăta în cât timp vei traversa frontiera.

„Aplicaţia poate fi accesată pe pagina oficială a poliţiei de frontieră border.gov.md la rubrica traficul online. Modulul informatic reprezintă, de fapt, o aplicaţie care afişează în timp real informaţii privind media timpului de aşteptare în punctele de trecere pentru două categorii de mijloce de transport autoturisme şi camioane”, a spus ofiţerul de presă de la Poliţia de Frontieră, Dorina Cebotari.

Informația este actualizată din oră în oră. În aplicaţie, punctele de trecere sunt marcate în trei culori: verde, galben şi roşu. Acestea indică aglomerația de la frontieră.

„Punctele de trecere care sunt marcate cu culoare verde indică un timp de aşteptare de până la 30 de minute. Cu culoare galbenă de la 30 la 60 de minute şi culoare roşie depăşeşte o oră perioada de aşteptare”, a spus Dorina Cebotari.

Şoferii spun că această aplicaţie le oferă oportunitatea de a alege un traseu mai puțin aglomerat:

„Este binevenită pentru toţi şoferii, să fie informat la drum şi să poţi să îţi planifici timpul la drum. Asta e bine. Ne bucurăm”.

„Este foarte bună această aplicaţie pentru că mulţi oameni traversează frontiera. Prin intermediul acestei aplicaţii tu măcar ştii unde să pleci, poţi să alegi ori drumurile rele până la frontieră sau timpul de aşteptare în vamă”.

„Ştii cum să îţi gestionezi timpul, care punct de trecere să îl alegi”.

Potrivit datelor statistice, aproximativ patru milioane de oameni au traversat, în luna iunie şi iulie a acestui an, punctele de trecere a frontierii, ceea ce reprezintă cu 13 la sută mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Aplicația este disponibilă pe site-ul poliției de frontieră border.gov.md.

Cele mai solicitate puncte de trecere rămân a fi Leușeni-Albița, Otaci-Moghileov-Podolsk și Aeroportul Internațional Chișinău.