Peste două mii de bărbaţi şi femei vor defila pe jos în centrul capitalei Franţei, iar alţi 240 călare. De asemenea, vor putea fi admirate 212 vehicule şi 30 de elicoptere. Cu ocazia centenarului Bătăliei de pe Somme, una dintre cele mai sângeroase ale Primului Război Mondial, 140 de soldaţi australieni şi 85 de soldaţi neozeelandezi vor fi prezenţi la rândul lor pe Champs-Elysées. Pentru prima dată din 1919, vameşii vor putea fi văzuţi printre participanţii la paradă.

Pe fondul unui risc ridicat de atentate, aproape 11.500 de poliţişti şi jandarmi vor asigura securitatea la evenimentele prevăzute să aibă loc astăzi la Paris. Puncte de control au fost instalate în vederea permiterii accesului în unele zone. Repetiţie a soldaţilor australieni si neozeelandezi invitati sa participe la parada militara de la Paris

Preşedintele francez Francois Hollande va susţine în cursul serii tradiţionalul interviu cu ocazia Zilei Naţionale. El va răspunde, timp de 45 de minute, pentru TF 1 şi France 2, la întrebările jurnaliştilor Gilles Bouleau şi David Pujadas, într-un context marcat de ofensiva sindicatelor împotriva proiectului de modificare a legii muncii şi Brexit. Aflat în ultimul an de mandat, Hollande ar urma să prezinte un bilanţ al celor cinci ani de preşedinţie.

La Paris, ziua se va încheia cu un concert şi un spectacol de artificii.