FMI a aprobat prin vot unanim programul pentru Moldova. Andrian Candu: „Am ieşit din criză”

72

Fondul monetar Internaţional a aprobat astăzi prin vot unanim programul pentru Moldova pentru o perioadă de 3 ani. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului Andrian Candu. Speakerul s-a arătat optimist şi spune că acest lucru ne va aduce bunăstare, iar ţara se va dezvolta în continuare.

“Am ieșit din criză. Ne îndreptăm spre o perioadă de stabilizare economică, după cea politică, spre un cadru propice pentru a dezvolta țara și a creste bunăstarea oamenilor.

De acum înainte trebuie să asigurăm o creșterea economică pentru zeci de ani, renunțând la practica supraviețuirii de la un an la altul”, a declarat Andrian Candu.

Potrivit lui Candu, un nou acord cu FMI va creşte credibilitatea şi astfel vor veni mai mulţi investitori în Moldova.

“După decizia de astăzi a Fondului Monetar Internațional va crește credibilitatea noastră în fața investitorilor și partenerilor internaționali. Nivelul ridicat de transparență și evaluarea independentă a progreselor înregistrate în următoarea perioada, va facilita realizarea angajamentelor asumate de autorități în fața propriilor cetățeni. Angajamente care înseamnă până la urmă un nivel de trai decent, oportunități de dezvoltare și o viața demnă pentru fiecare locuitor al țării noastre”, a mai menţionat Candu.

04-10-16_ac0