Președintele Americii Barack Obama l-a criticat marţi pe candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, spunând că acesta este „teribil de nepregătit” pentru a deveni preşedinte al ţării, relatează Reuters, AFP şi DPA. Potrivit lui Obama, părerea lui este fondată pe marginea polemicii stârnite de criticile acestuia la adresa familiei unui soldat musulman ucis în luptă.

„Candidatul republican nu este calificat pentru a deveni preşedinte. Am spus-o şi săptămâna trecută. Continuă să demonstreze acest lucru”, a afirmat Obama, reamintind criticile publice foarte controversate ale lui Donald Trump la adresa părinţilor unui căpitan musulman ucis în Irak în 2004, invitaţi la convenţia de învestire a lui Hillary Clinton săptămâna trecută.”

Faptul că Donald Trump critică o familie „care a făcut sacrificii extraordinare pentru această ţară, faptul că nu pare să aibă cunoştinţe de bază privind subiecte esenţiale în Europa, Orientul Mijlociu, Asia, arată că este teribil de nepregătit pentru acest post”, a spus liderul de la Casa Albă în cadrul unei conferinţe de presă comune cu prim-ministrul din Singapore, Lee Hsien Loong.

Preşedintele american la final de mandat i-a denunţat pe liderii aşa-numitului „Grand Old Party”, care continuă să-l susţină pe Donald Trump. „Vine un moment în care ar trebui să se spună: ‘destul'”, a mai spus Obama,